Vigerslev Kirke blev bygget omkring 1940. Arkitekten var Paul Staffeldt Matthiesen (191-1979). Stilen er en efterligning af gotiske kirker.
KIrken fik ikke noget tårn, for det rakte pengene ikke til. Indretningen var enkel og en del af inventaret genbrugt fra andre kirker.
Området hørte tidligere til Timotheuskirkens sogn. I 1925 ønskede man sig en kirke og fik lov at arve en midlertidig kirke, som havde været forløberen for Blågårds Kirke.
Den midlertidige kirke blev opstillet på en grund på Fengersvej. Før da havde man et samlingssted for menigheden i et lokale på >Kongshaven.
Sognet havde i 1940’erne omkring 10.000 indbyggere, men da befolkningstallet voksede og i 1965 var mere end fordoblet, blev den sydlige del opført som et selvstændigt sogn omkring >Margrethekirken.
I 1952 blev kirkens menighedshus udvidet, men i 1990’erne var der stadig pladsmangel, så den gamle tilbygning blev revet ned og erstattet af en helt ny, der blev tegnet af Erik Møllers Tegnestue.
Ved den voldsomme eksplosion på Valby Gasværk i 1964, blev en del af kirken beskadiget. Nogle år efter fik kirken sit nuværende alter og prædikestol, der er tegnet af Holger Jensen.
Tidligere stod en døbefond fra Dalby Kirke i Sverige i VIgerslev KIrke, men den blev i 2012 erstattet af den nuværende. Den gamle døbefond var skaffet til den midlertidige kirke på Fengersvej.