Flere veje i denne del af Frederiksberg har navne med forbindelse til Sønderjylland. Kvarteret omkring Sønderjyllands Allé blev bebygget lige efter Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920.
Alléen blev dog allerede anlagt i 1914 af hensyn til sporvognslinjen til Vanløse. Vejen hed dengang Diagonalvejen.
Langs Sønderjyllands Allé ligger Den Sønderjyske By, som er beskrevet nærmere i artiklen om A. D. Jørgensens Vej.
På hjørnet af Mørk Hansens Vej blev der i 2020 opstillet en mindesten i anledning af 100-året for genforeningen. Stenen blev skænket af Frederikbergfonden og BHJ-fonden.
Falkonergårdens Gymnasium blev oprettet i 1908 på Dr. Priemes Vej som en sammenslutning af en række private gymnasieskoler på Frederiksberg.
I 1955 flyttede gymnasiet til Sønderjyllands Allé i nye bygninger (herunder) tegnet af arkitekten Thomas Havning (1891-1976).
Sønderjyllandskolen (herunder) blev opført i 1942 og var tegnet af arkitekterne Gustav Bartholin og Ole Hagen.
Skolen blev nedlagt som folkeskole i 1992 og bygningerne overtaget af Frederiksberg HF-kursus.
På bygningen gavl sidder et solur, der udelukkende tæller timerne i skoledagen.
På skolen åbnede i 1943 svømmehallen Damsøbadet, som tog navn efter den lokale telefoncentral “Damsø”, der igen havde navn efter Damhussøen.
Sønderjyllandskolen blev placeret i tilknytning til Frederiksberg Idrætspark, hvis tribuneanlæg var bygget sammen med skolen.
Ved siden af ligger Tre Falke Skolen, der har sit navn efter de tre falke i Frederiksbergs byvåben. Skolen er bygget i 2001 og tegnet af arkitektfirmaet Arkitema. Tre Falke Skolen har udelukkende 7. – 10. klasse og børnene kommer fra hele Frederiksberg Kommune.