Hotellet ved Kongens Nytorv blev grundlagt af en franskmand, Jean Maréchal (1732-1776), der var kommet til København som skuespiller i midten af 1700-tallet.
Han havde først drevet et marketenderi under navnet “Den Stærke Mands Have” på Blegdamsfælleden udenfor byen. I 1755 åbnede han en restaurant på Kongens Nytorv mellem Vingårdsstræde og Laksegade. Fem år senere udvidede han forretningen med et hotel for overnattende gæster.
Hotellet blev efter Maréchals død i 1776 ført videre af Gottfried Rau. Han var vært for Københavns engelske klub, og i 1791 blev hans hotel opkaldt efter klubben: D’Angleterre.
Branden i København i 1795 ramte også hotellet, og Raue flyttede det til Grams Palæ på Kongens Nytorv 34 på hjørnet af Østergade.
Bygningen var opført i 1750’erne af storkansler Frederik Ahlefeldt, men blev nu ombygget til hotel.
I forbindelse med saneringen af kvarteret mellem Kongens Nytorv og Østergade i 1870’erne, hvor bl.a. den berygtede Peter Madsens Gang forsvandt, blev Hotel d’Angleterre ombygget af Det Københavnske Byggeselskab af arkitekterne Vilhelm Dahlerup og G. E. W. Møller.
Hotellet blev yderligere ændret efter en brand i 1916 og fik tilføjet en etage.