Ravnsborg var i 1600-tallet navnet på en skanse, som kong Christian den 4. planlagde skulle ligge på det sted, hvor Ravnsborggade går i dag. Den blev dog aldrig bygget færdig.
I stedet blev der på skansens plads anlagt et gæstgiveri , som var Nørrebros første beværtning. Ved siden af blev der opført et landsted, Store Ravnsborg. Også her var der kro og senere også teater. Billedet herunder er fra 1865.
Tæt på Ravnsborg lå i 1700-tallet “Den stærke mands have”, hvor en mand optrådte med at løfte en hest med rytter – samtidig med at han drak af et glas med den anden hånd!
Længere ude ad Nørrebrogade lå ejendommen Lille Ravnsborg omkring Solitudevej.
Store Ravnsborg var i 1800-tallet ikke et egentligt landbrug, men ejet af Den Bestandige Borgerlige Forening.
Ravnsborg er i dag helt forsvundet, men omtrent hvor den lå (Ravnsborggade 7), blev der i 1897 opført en ejendom med samme navn (billedet herunder). I gården bagved åbnede i 1880 Nørrebros Latin- og Realskole. Den skiftede senere navn til Ravnsborggades Skole.
I det tidligere Store Ravnsborg åbnede Nørrebros Teater i 1886. Bygningen brændte i 1931, og en ny og mere moderne opført i samme gade.
Ravnsborgade og den lille sidegade Ravnsborg Tværgade blev anlagt omkring 1860 og kort efter skød der etageejendomme op, som der også gjorde på resten af Nørrebro i de år.
Bag Ravnsborggade 13 ligger en transformatorstation, der blev opført i 1921 af Københavns Kommune (billedet herover).
I Ravnsborggade startede Carl Schlepler i 1895 en smørforretning. Han udvidede med kafferisteri, ægpakkeri og andre virksomheder. Firmaet tog navnet Irma, og voksede med tiden til at blive en butikskæde. I Ravnsborggade 12 havde kæden sine fabrikker, hvor en del af varerne blev fremstillet.